Udemy Agile Proje Geliştirme Eğitimi
- Volkan Köse
- 21 Eki 2023
- 3 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 24 Kas 2024
Bir süredir Agile konusunda araştırmalar yapıyorum. Bu süreçte 5.000 sayfaya yakın kaynak taradım. Bir çok zeki insanın, çalışmalarını, kitaplarını, deneyimlerini, şirketlerini inceledim. Tüm bunları kendi tecrübelerimle yorumladım ve Agile bir bağlamda bu eğitimde bir araya getirdim.
Bu eğitim, Agile konusunda yüzeysel bilgilerden çok daha fazlasını içerme vizyonuyla hazırlandı. Bu anlamda benzerlerinden ayrışıyor, kapsayıcı ve iddialı.
Son yıllarda Agile, Scrum oldukça popüler. Bir çok firma Agile proje geliştirmeye çalışıyor, bir çok insan Agile'da uzmanlaşmaya çalışıyor.
Peki Neden Bu Kadar Önemli?
Agile, ürün geliştirmeye-yazılım geliştirmeye bakış açımızı değiştirmemiz anlamına gelir.
Geçmişte, kompleks karmaşık yazılım ürünleri geliştirirken, anlaşıldı ki geleneksel iş ve proje yöntemleri artık yeterli değil. 19.-20. yy iş yapış şekliyle 21. yy'ın yüksek teknolojileri üretilemiyor. Aynı zamanda birçok bitirilemeyen başarısız devasa projelerin Agile sayesinde kurtarıldığı, teslim edildiği görüldü. Agile metodolojilerle iş geliştiren girişimlerin, sektörün geleneksel liderlerini salladığı, bazılarını yerinden ettiği görüldü.
Günümüzde Agile proje yönetimi, dünyadaki en büyük firmalarda önemli zor projelerin, karmaşık teknolojilerin geliştirilmesinde kullanılıyor ve sadece yazılım değil diğer sektörlere de hızlıca genişlemekte.
Agile, hem sektörleri, hem şirketleri, hem iş süreçlerini dönüştürüyor. Çeviklik artık bir tercih değil iş zorunluluğu… Bu açılardan Agile hem bugün için hem de yarın için çok önemli bir değer ifade ediyor.

Agile Eğitim Serisinin amacı Agile'ın mantığını derinlemesine kavrayıp sonrasında bir alt metodoloji olan Scrum yazılım geliştirmenin öğrenilmesi daha sonrasında da uluslararası geçerliliği olan Scrum sertifikalarının alınabilmesidir. Teoriden pratiğe, oradan da uluslararası sertifikasyona yönelik bir yol haritası.
Yol üzerinde alt metodolojilerin ve Agile liderliğin daha da ayrıntılı, daha da derinlemesine ele alındığı kurslardan oluşuyor.
Scrum Yazılım Geliştirme,
Scrum@Scale Ölçekli Scrum,
SAFe Ölçekli Agile Framework,
Agile Liderlik
ve Scrum Sertifika Sınavlarına Hazırlık kursları
Bu ilk kursun amacı
Agile
mantığın, değerlerin, prensiplerin, pratiklerin, zihniyetlerin
Agile’da kullanılan araçların
ve alt metodolojilerin
tarihsel süreciyle, iş yaşamından gerçek örneklerle, derinlemesine kavranmasını sağlamak. Agile farkındalığı artırmak ve Agile temeli atmak.
Ezber değil mantık… Çünkü Agile’i öğrenmek kolay ama onda ustalaşmak ve onu uygulamak zordur. Bu yüzden eğitim mantıkta derinleşmek ve mantığı kavramak üzerine hazırlandı. Bütünü anlamadan Agile düşüncenin kopuk kırıntılarını uygulamaya çalışan çok fazla insan ve kurum var bunlar teknikler içinde ezbere boğuluyor ve Agile’da başarısız oluyorlar.
Bu eğitim sayesinde
Agile proje geliştirilebilir,
Organizasyon, lider, takım Agile zihin dönüşümüne taşınabilir, verimlilik artırılabilir ve diğer insanlara Agile’ı öğretmek için ilham olunulabilir,
Çoğu üst düzey iş ilanında Agile ve alt metodolojiler hakkında, bilgi sahibi olmak artık aranan bir özellik, bu eğitim sayesinde Agile yeteneklerle daha karmaşık ve kompleks proje geliştirme süreçlerinde çalışılarak, gelir artırılabilir,
Bu eğitimle Uluslararası geçerliliği olan sertifikalar alınarak Scrum Master, Product Owner, Agile Lider gibi yeni unvanlara geçiş yapılınabilir.
Kimler Bu Eğitimi Almalı ?
Özellikle bilişim teknolojileri alanında olmak üzere,
geliştiriciler/yazılımcılar
iş analistleri
test uzmanları
girişimciler, liderler
herhangi bir alanda proje/ürün yönetenler, yöneticiler
kariyerinde daha üst basamakları hedefleyenler
kariyerine yeni başlayanlar
Agile Lider, Agile Koç, Product Owner, Scrum Master olmak isteyenler
daha kompleks projelerde çalışarak gelirini artırmak isteyenler
bu eğitimden faydalanabilir.
Eğitim İçeriği
Eğitim, 9 bölüm 92 ders olmak üzere toplam 6 saat uzunluğunda.
Başlangıçta yazılım proje geliştirme süreçlerine, geleneksel yazılım metodolojilerine ve Agile'a genel kısa bir bakış atılmakta. Agilein kelime ve kavram anlamlarına, neden Agile'a ihtiyaç duyulduğuna, Agile'ın avantajlarına,dezavantajlarına ve hangi projelerde ne zaman kullanılması gerektiğine değinilmekte.

Sonraki bölümde Agile'ın tarihsel arka planına, Agile düşünceyi oluşturan öncü düşüncelere, kişilere ve pratiklere göz atılmakta.
3. bölümde tarihten günümüze gelinerek, Agile manifesto, Agile değerler ve prensipler detaylıca açıklanmakta.
4. bölümde Agile ilkelerden yola çıkıp üretilen Agile kavramlar, pratikler incelenmekte.
5.bölümde teori bilgiler, pratik bilgilerle örneklendirilerek Agile düşünce setlerine, Agile zihniyete odaklanılmakta. Pratik hayatta Agile takım, müşteri, kurum lider nasıl olur nasıl düşünür nasıl davranır sorularına cevaplar aranmakta.
6. bölümde genel Agile metodolojiden alt metodolojilere iniş yapılıp Agile çerçevelerden, Lean, Kanban, Extreme Programming, LeSS, SAFE, Scrum@scale, Scrumban metodolojileri özelilkle de Scrum öğretilmekte.
Sonraki bölümde ise Agile'da kullanılan popüler iş ve süreç araçlarına gözatılmakta
8. bölümde iş hayatından gerçek Agile vaka çalışmaları incelenip 9. bölümde Agile konusunda faydalı olabilecek kaynakların ve sertifikaların tanıtımları yapılıp eğitim tamamlanmakta.
Eğitim indirim kodu için bana mail atmanız yeterli kosevolkan@gmail.com
Comments